23 de gen.. 2023 ,

10 Tips clau per al teu perfil de LinkedIn

10 Tips clau per al teu perfil de LinkedIn

 

A l’hora d'establir i crear una xarxa de contactes professionals o trobar feina, LinkedIn és la xarxa social clau. La facilitat per a connectar amb aquelles persones que ens poden ajudar a créixer a la nostra carrera és el secret del seu èxit.

Però tan fàcil com és de connectar amb aquestes persones, també és realment important tenir un perfil el més complet possible per a totes aquelles persones que vulguin saber qui som i a què ens dediquem.

Per aquest motiu hem preparat 10 Tips per a optimitzar el teu perfil de LinkedIn:

 

1. Afegeix Foto de perfil i portada:

Foto Portada i perfil SF

És la primera impressió que veurà algú que miri el nostre perfil i la nostra foto ha de mostrar-nos en estil professional, mentre que la fotografia de portada pot ser més creativa i pot contenir alguna frase o text. Les mides de les fotos de perfil de LinkedIn són:


  • Perfil: 300 x 300 píxels 
  • Portada: 1584 x 396 píxels

 

2. Presenta’t:

About SF

 

En un breu text (màx.: 2600 caràcters) descriu qui ets, que aportes tu al mercat laboral, que et fa únic a la resta i també reflectir quin tipus de persona ets. Pots fer ús de paraules clau que es facin servir al teu sector per a descriure la teva activitat.

 

3. Afegeix els estudis:

Education SF

 

Els estudis, tot i que no són la base del perfil, ajuden a entendre quin perfil professional tens. Per aquest motiu és crític que defineixin de manera clara el que has estudiat, on ho has fet i durant quants anys.

 

4. Afegeix l’experiència:

Experience SF

 

Igual que els estudis, l’experiència és un dels altres pilars del nostre perfil, és rellevant deixar clar, la posició, l’empresa, les tasques desenvolupades i èxits aconseguits o projectes interessants en què s'ha participat o desenvolupat i el temps que has estat en aquesta posició.

 

5. Inclou paraules clau per fer més visible el teu perfil:

LinkedIn, igual que Google, també utilitza les paraules claus o keywords. Per tant, és crucial que les facis servir de manera orgànica a tot el teu perfil. Encara que si hi ha un lloc on és més rellevant és a la descripció de sota del nom, on s’acostuma a escriure la posició.

 

Mira quines són les posicions que es fan servir per a descriure allò que fas i empra-les, els recruiters et trobaran de manera molt més fàcil.

 

6. Valida les teves habilitats:

Skills SF

 

LinkedIn ens ofereix la possibilitat de descriure les nostres habilitats. Però la manera perquè siguin rellevants és que la resta d’usuaris ens les validin. Per aquest motiu, és necessari que demanem als companys de feina que ens les validin.

 

7. Aconsegueix recomanacions:

Recommendations SF

 

Igual que amb les habilitats, és important de cara als recruiters veure que alguna persona amb la qual has treballat descriu l’experiència com a agradable i valora els teus coneixements i manera de treballar. Per a aconseguir-ho només hi ha un truc, demanar-ho proactivament.

 

8. Segueix les empreses que t'interessen:

Les empreses regularment usen LinkedIn per a la captació de talent. Per tant, si segueixes aquelles que t’interessen, et podràs assabentar molt més ràpid de les ofertes de feina que vagin sortint.

 

9. Interactua amb els teus contactes:

LinkedIn és una Xarxa Social i, per tant, és crucial estar actiu i interactuar amb la teva xarxa de contactes. Encara que s’ha de fer amb publicacions de contingut.

Recomana, comparteix, comenta i publica contingut d'interès (Recordem que LinkedIn és una xarxa professional, no és Facebook o Instagram) Aporta sempre valor a la xarxa.

 

10. Contacta amb reclutadors:

Finalment, no tinguis por a ser tu qui faci el primer pas i contacti amb un reclutador. Si veus que estan buscant un perfil en concret i el teu encaixa, connecta amb ells i envia’ls un missatge, presentat a tu i el teu perfil i demostra que ets un bon candidat per a aquella posició.


Estàs preparat per portar el teu perfil al següent nivell?

 

¡Echa un vistazo, también te pueden interesar!

  • 20 de des. 2023 Article, ODS

    Marlex, nou espònsor del Girona FC per les tres properes temporades

    Leer más
  • 21 de febr. 2023 Article, ODS

    Com afrontar una entrevista de feina

    La recerca de feina o projecte professional és un procés complicat al qual totes les persones ens hem hagut d'afrontar alguna...

    Leer más
  • 2 de nov. 2022 Article, ODS

    Marlex renova la seva col·laboració amb l’Uni Girona per la temporada 22-23

    Girona, dilluns 31 d’octubre de 2022

    Leer más