21 de febr.. 2023 ,

Com afrontar una entrevista de feina

Com afrontar una entrevista de feina

 
 
La recerca de feina o projecte professional és un procés complicat al qual totes les persones ens hem hagut d'afrontar alguna vegada. Segons un estudi realitzat pel Departament de Treball dels EUA, més del 34% de la població pot estar a la recerca de feina durant 15 setmanes o més. Són molts els processos, entrevistes i nervis que podem arribar a patir durant aquest temps.

L'entrevista de treball és la primera trobada cara a cara amb la persona responsable de selecció de l'organització o responsable del lloc al qual volem optar. A continuació, indiquem 6 consells per preparar l'entrevista i evitar que els nervis juguin una mala passada.
     
       ABANS DE L'ENTREVISTA
 
 1. Prepara't l'entrevista
  Investiga tot allò que puguis sobre l'empresa, la seva història, productes i serveis, situació financera i principals competidors. També hauries de tenir present la descripció del lloc de treball i de les persones que t'entrevistaran.

  És difícil saber les preguntes exactes que et faran, però et pots preparar el discurs sobre els teus estudis, experiència laboral i habilitats. Amb això es pretén conèixer més el candidat/a d'indagar en la formació, la personalitat i el comportament en situacions específiques. 

 2. No et quedis amb dubtes
  Tens preguntes sobre el lloc de treball o empresa? Durant l'entrevista les podràs resoldre. No és recomanable que les primeres preguntes siguin sobre les condicions laborals sinó sobre les responsabilitats de la vacant o la cultura organitzacional.
   
 3. Genera una bona impressió
  Només n'hi ha prou amb 30 segons per formar una opinió sobre una persona i emetre algun judici sobre ella. És per això que hauries de fer tot el que està a la teva mà per guanyar-te la confiança del reclutador/a: tingues una actitud positiva, mantingues contacte visual durant la conversa i adapta't al codi de vestimenta de l'empresa.

  pexels-tirachard-kumtanom-733856

  DURANT L'ENTREVISTA

 4. Cuida el teu llenguatge verbal i no verbal
  L'objectiu de l'entrevista és conèixer més sobre tu, així que els reclutadors/es valoraran com t'expresses i comuniques. Tenir els braços plegats, les mans amagades i una postura incorrecta pot transmetre inseguretat, estrès o tensió.

  Escolta amb atenció a tot allò que t'expliquin a l'entrevista i no interrompis la persona que t'està entrevistant. Assegureu-vos de respondre de forma clara, concisa i amb un discurs coherent i en línia al vostre CV.
   
 5. Centra't a destacar les teves fortaleses
  No és apropiat fer comentaris negatius o despectius sobre els teus llocs anteriors. Per contra, enfoca el teu discurs a destacar aspectes positius de tu i la teva trajectòria professional.

  No has de fingir qui ets, si t'estan preguntant per alguna funció que desconeixes, no passa res per reconèixer-ho.


  DESPRÉS DE L'ENTREVISTA

 6. Demostra interès i sigues agraït pel procés
  En cas que la posició t'encaixi, un cop finalitzada l'entrevista, és recomanable mostrar interès preguntant els passos següents del procés i fent el seguiment corresponent.

  Sí, per contra, no tens interès, pots comentar-ho amb naturalitat a la mateixa entrevista, per així ajudar el reclutador/a agilitzant el procés.

   
Llest per destacar a la teva pròxima entrevista? 
 

 

¡Echa un vistazo, también te pueden interesar!