19 d’oct.. 2022

Marlex presenta els resultats del IX Estudi Retributiu de les comarques de Girona

Marlex presenta els resultats del IX Estudi Retributiu de les comarques de Girona

 

Girona, 19 d'octubre de 2022

 

Marlex ha presentat el IX Estudi Retributiu realitzat a les Comarques de Girona per encàrrec del Fòrum Carlemany, dut a terme de manera triennal des del 2003. Inclou una anàlisi prèvia de la mostra de les empreses participants (volum, sector, dades de plantilla, etc.) i una anàlisi extensa de les polítiques de RR.HH i retributives aplicades per les empreses de la mostra, comparant les dades actuals amb les d’anys anteriors. Les últimes dades van extreure de l’estudi de l’any 2019.

L’informe retributiu analitza 131 categories professionals i 13 sectors diferents: Alimentació, Fabricació de Maquinària, Automoció, Comerç i Retail, Logística, Fabricació de Mobles, Metall, Paper i Arts Gràfiques, Química i Pharma, Serveis Professionals, Tèxtil, Fabricació de Productes Informàtics i Indústria del Suro. S’ha dut a terme gràcies a la col·laboració i participació de 32 empreses de les Comarques de Girona i l’anàlisi d’una mostra de 5.552 persones.

Entre els resultats més destacables, la dada del 81% de les empreses participants que preveuen acabar l’any 2022 amb un creixement en facturació i amb previsió de fer créixer la plantilla l’any 2023.

En relació a les noves incorporacions, el 58% d’incorporacions a les empreses Gironines provenen d'empreses de Selecció. Enfront d’un 48% en l’anterior edició. En segon lloc, tot i que a molta distància, en destaquen les incorporacions referenciades i contactes personals, amb un 18%.

Cal destacar que els dos grans reptes que es plantegen els departaments de RRHH a les empreses Gironines durant els pròxims anys són, per una banda, com retenir el talent i mantenir-lo motivat i compromès amb el projecte i, per l’altra, desenvolupar i formar el talent intern, aquest últim essent un repte més significatiu del que era en l’anterior estudi retributiu, molt per sobre de la transformació digital del departament.

Tot i els reptes mencionats anteriorment, els departaments de Recursos Humans, segons es desprèn de l’estudi, dedicaran els propers anys un 24% del seu temps a tasques d’administració (com són les nòmines i els contractes), un 22% a la selecció de persones i únicament un 20% al desenvolupament i la formació de talent. El 34% restant del temps anirà dedicat a tasques relacionades amb la cultura i els valors de l’empresa, l’Employer Branding i l’I+D.

 

Vols aconseguir la presentació de l'estudi? Omple el següent formulari i aconsegueix-la:

 

 

ok4ok3okok2 (1)

 

¡Echa un vistazo, también te pueden interesar!

  • 20 de des. 2023 Notes de Premsa

    Marlex, nou espònsor del Girona FC per les tres properes temporades

    Leer más
  • 21 de febr. 2023 Notes de Premsa

    Com afrontar una entrevista de feina

    La recerca de feina o projecte professional és un procés complicat al qual totes les persones ens hem hagut d'afrontar alguna...

    Leer más
  • 23 de gen. 2023 Notes de Premsa

    10 Tips clau per al teu perfil de LinkedIn

    Leer más